Spelschema Final Six 27 juni – 1 juli

Komende week en wel op woensdag 27 juni begint de finale-fase van de Volleyball Nations League. De vijf beste teams plus organiserend land China (als 9e geëindigd!) zullen strijden om de medailles in deze Final Six.

Nederland (4) is ingedeeld bij gastland China (9) en de sterke nummer drie: Brazilië. De andere poule bestaat uit Amerika (1), Servië (2) en Turkije (5). Nederland versloeg woensdag 13 juni China nog wel met 3-1, waarbij moet worden opgemerkt dat China hoogstwaarschijnlijk nog niet op volle oorlogssterkte speelde. Sterspeelster Zhu Ting bijvoorbeeld kwam maar in twee van de 5 weken in het veld. In Apeldoorn verloren de volleybaldames nog van Brazilië met 1-3.

Woensdag 27 juni begint Oranje om 13:15 (Nederlandse tijd) met de eerste wedstrijd tegen China. Op donderdag 28 juni, ook om 13:15, wordt er gespeeld tegen Brazilië. Om de halve finale te bereiken, moet Nederland minimaal één keer winnen. Vanaf zaterdag 30 juni wordt er gespeeld om de medailles. Zaterdag vinden de halve finales plaats en zondag is dan de finale. De indeling hiervoor is uiteraard nog niet bekend, de tijden wel. Hieronder staat het volledige schema vermeld met de Nederlandse tijden en links naar de live streams. Ziggo Sport zendt de wedstrijden van Oranje ook live uit.

Woensdag 27 juni:
USA – Turkije 9:00 (live stream)
China – Nederland 13:15 (live stream)

Donderdag 28 juni:
Servië – Turkije 9:00 (live stream)
Brazilië – Nederland 13:15 (live stream)

Vrijdag 29 juni:
USA – Servië 9:00 (live stream)
China – Brazilië 14:30 (live stream)

Zaterdag 30 juni:
halve finale 1: Brazilië – Turkije 9:00 (live stream)
halve finale 2: USA – China 13:45 (live stream)

Zondag 1 juli:
kleine finale (3e en 4e plaats): Brazilië – China 9:00 (live stream)
finale (1e en 2e plaats): Turkije – USA 13:00 (live stream)

7 antwoorden op “Spelschema Final Six 27 juni – 1 juli”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.