Nanjing komende 3 jaar finalestad voor de dames VNL

De FIVB maakte deze week bekend dat de Chinese stad Nanjing de komende 3 jaar de finales van de vrouwen Volleyball Nations League wedstrijd zal hosten.

Nanjing Olympic Sports Centre

In 2018 zullen de finales plaatsvinden tussen 27 juni en 1 juli. Het Nanjing Olympic Sports Centre zal gedurende 5 dagen de locatie zijn voor de final-6.

Nanjing is een grote stad, gelegen in de Jiangsu provincie en thuisbasis voor veel Chinese sportclubs. Het Nanjing Olympic Sports Centre heeft 13.000 zitplaatsen en bevindt zich in Nanjing Hexi New City. In 2014 vonden er de zomer Jeugd Olympische Spelen plaats en in 2005 de nationale kampioenschappen van China. Ook was de World Grand Prix er al eens te gast en wel met de finale in augustus 2017!

De Volleyball Nations League is een nieuwe opzet om de nationale teams van mannen en vrouwen een toptoernooi te kunnen laten spelen.  De VNL vindt plaats in meer dan 35 steden in 21 landen. Overigens vindt de finale van de mannen plaats in Lile (Frankrijk) en wel in Stade Pierre-Mauroy van 4-8 july.

In zowel de mannen als de vrouwen leagues spelen 12 core teams en 4 challenger teams om het Volleyball Nations League kampioenschap. Er wordt in het Round Robin format gespeeld, waardoor elk team elk ander team zal tegenkomen. In totaal vinden er 130 wedstrijden per sexe plaats gedurende het toernooi. Elk team speelt dus minimaal 15 wedstrijden en elk core team (land) zal minstens 1 pool (van de 20) hosten om zo de fans dichter bij “hun” team te brengen.

Bron: FIVB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.