Jamie Morrison maakt longlist voor Oranje bekend

Nadat alle landelijke competities ten einde zijn en ook de CWC (Club World Championship) is beëindigd met Vakivbank als grote winnaar, keren alle speelsters eindelijk naar huis voor wat welverdiende rust. Maar voor enkelen onder hen begint nu het seizoen van internationale toernooien, meedoen met de landenteams. Zoals verwacht maakte de nieuwe bondscoach van Oranje, Jamie Morrison, al vrij snel de selectie voor de volleybaldames bekend en er vallen wat zaken op:

  • Debby Pilon-Stam is er weer bij, met de opmerking dat niet bekend is, of ze na de zomer ook beschikbaar is;
  • Judith Pietersen doet het deze zomer even wat rustiger aan vanwege wat fysieke klachten. Ze gaat daarom aan haar masters psychologie werken;
  • Wat echt in het oog springt voor mij als zuid Limburger, is dat de voltallige Nederlandse afvaardiging van het in de Duitse Bundesliga uitkomende Ladies in Black op de lijst staat! Uiteraard staan Kirsten Knip en Femke Stoltenborg erbij, maar ook Jeanine Stoeten, Nicole Oude Littikhuis, Tessa Polder en Nika Daalderop mogen zich melden bij de nieuwe bondscoach;
  • Verder staan Britt Bongaerts en Marrit Jasper bij de selectie;
  • Tenslotte valt op dat er maar één passer/loper is geselecteerd, wat aangeeft dat er wellicht nog meer speelsters aan deze lijst worden toegevoegd.

Op de foto v.l.n.r. Marit, Laura, Debby, Robin (verstopt zich achter de niet geselecteerde Quinta, die zwanger is van haar eerste kindje), Anne en Lonneke.

De komende twee weken zal er hard worden getraind voor de kwalificatie voor de Wereld Kampioenschappen 2018. De eerste kwalificaties zijn vanaf 30 mei in Azerbeidzjan en door winnaar van de poule te worden, kan Oranje zich direct plaatsen voor het WK. De poule ziet er als volgt uit (tussen haakjes de positie op de wereldranglijst):

– Nederland (5)
– Azerbeidzjan (12)
– Oekraïne (19)
– Israël (21)
– Denemarken (29)
– Noorwegen (36)

Voorafgaand aan deze kwalificaties zijn er nog twee oefenwedstrijden in Apeldoorn en Hoogeveen tegen Italië, dus als je oranje nog een keer in actie wilt zien voor de WGP, dan kun je daar bij zijn! Tickets zijn verkrijgbaar via www.volleybal.nl/tickets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.